Жените се радвали на двойно повече оргазми

Жените са се радвали на по-голямо сексуално удоволствие по време на социализма. Това твърди авторитетният американски ежедневник "Ню Йорк Таймс" в свой материал, посветен на интимните ласки в Източния блок, цитиран от "Телеграф".

Американското издание цитира сравнително социологическо проучване сред жените от Източна и Западна Германия, проведено след обединението през 1990 г., което установило, че дамите от ГДР имали два пъти повече оргазми, отколкото западните госпожи.

"Когато американците мислят за комунизма в Източна Европа, те си представят ограниченията за пътуване, мрачните пейзажи от сив бетон, нещастните мъже и жени, кретащи на дълги опашки, за да пазаруват в празни магазини, и служби за сигурност, навиращи си носа в личния живот на гражданите. Докато голяма част от това е вярно, нашият колективен стереотип за комунистическия живот не разказва цялата история. Някои вероятно си спомнят, че жените от Източния блок се радваха на много права и привилегии, които не бяха известни в либералните декомрации тогава, включително големи държавни инвестиции в тяхното образование и обучение, пълното им включване в работната сила, щедри отпуски по майчинство и гарантирана безплатна грижа за децата. Но има едно предимство, което получи малко внимание: жените се радваха на повече сексуално удоволствие по време на комунизма", пише "Ню Йорк Таймс".