Летните месеци вадят женските тела на показ – боси крака, оскъдни дрешки, леки материи. Приятно е, но само при едно условие – ако всички около нас са чисти, свежи и уханни.

Грижата за интимната хигиена в топлото време изисква повишено внимание. Ако не искаме, поради проблеми с бактериалната флора на влагалището да ни заподозрат в нечистоплътност.

Неприятният мирис, анормалната секреция и дискомфорт са доста срещани и носят много притеснения на жените. Най-честата причина за тези проблеми е бактериалната вагиноза – широко разпространено нарушение на нормалното pH и баланса на живеещите във влагалището различни видове бактерии.

Във влагалището нормално преобладават млечно-киселите бактерии. Те отделят млечна киселина, която поддържа нормално ниско рН и предпазва от инфекции. Намаляване на количеството на млечно-киселите бактерии и повишаване нивото на рН, води до растеж на т.н. „лоши“ бактерии“ – тогава говорим за бактериална вагиноза.

Тя може да бъде причинена от много фактори, включително продължителна менструация, често прилагане на вагинален душ, употреба на интимни хигиенни продукти и полов контакт. Лечението с антибиотици и употребата на вътрематочна спирала също могат да повлияят върху баланса във влагалището. Опитите да решим проблема чрез старателно миене със сапун или душгелове не само не помагат, но дори са противопоказни, предупреждават лекарите.

Лактобор Интим вагинален гел е специално създаден за предотвратяване на тези проблеми. Приложен като лечебно средство Лактобор Интим вагинален гел възстановява нарушения баланс на влагалището, премахва неприятния мирис, анормалната секреция и дискомфорт. Лактобор Интим вагинален гел предпазва и от повторна поява на бактериална вагиноза по естествен начин и за разлика от антибиотиците не нарушава нормалната бактериална флора.

Лактобор Интим вагинален гел е изключително ефикасен и за профилактика. Вагиналната микрофлора при жената се мени в зависимост от различните фази на менструалния цикъл. Растежът на условно-патогенните микроорганизми се наблюдава непосредствено преди и по време на менструация. Ето защо жената по време на менструация и първите чисти дни се нуждае от специална грижа за интимната хигиена чрез използване през това време на Лактобор Интим вагинален гел.

Той е 100% безопасен дори при продължителна употреба и може да се използва и при бременност, но трябва да се консултирате с Вашия лекар, ако смятате, че може да имате вагинална инфекция.

Половата система на жената е много чувствителна и лесно податлива на инфекции от различен характер и с разнообразни причинители. За да сме сигурни в грижата си за най-интимната област на женското тяло, е добре да поддържаме хигиена, която да гарантира естествената киселинност на влагалището и защитната среда срещу инфекции. Използването на Лактобор Интим вагинален гел е неизменна част от интимната хигиена на всяка поддържаща се и държаща на пълноценно общуване и здравето си жена. С Лактобор Интим вагинален гел миришем само на здраве и свежест.

LACTOBOR е търговска марка на фирма БОРОЛА. Лактобор Интим вагинален гел е медицинско изделие. За консултация с лекар специалист можете да се обърнете към Клиника Борола, София 1202, ул. „Цар Симеон” №52, тел.: 02/ 983 62 03, е-mail: [email protected]. За по-богата информация посетете интерактивния сайт www.lactobor.com. Може да поръчате онлайн на www.momo.bg.