„Първата причина за рак се крие в смяната на нормалното кислородно дишане на клетките с анаеробно (некислородно) дишане.“

За това научно откритие д-р Ото Варбург бе отличен с Нобелова награда за медицина и физиология.

Ето какво отбелязва той: „Намаляването на кислорода и разширение на киселинността в тялото са две страни на един и същи медал: ако някой има едното, има и другото. Киселата среда е среда без кислород. Здрави клетки без поне 35% кислород могат да се трансформират в ракови само за два дни. Всички нормални клетки имат нужда от кислород, но туморните клетки могат да живеят без кислород. Това е характерно правило. ”.

Ниското кислородно съдържание на клетъчно ниво води до бързо натрупване на токсини и метаболитни отрови, които създават условия за развитие на сериозни патогенни реакции, нарастване броя на бактерии и вируси, както и с редица тежки вторични реакции, водещи в крайна сметка до изключително сериозни заболявания и най-вече рак.

Съвременните световни експерти, ползвайки най-новите научно-технически средства, отново потвърдиха тези важни заключения. Категорично доказаха, че именно липсата на кислород в клетките и тъканите е свързана с голяма част от здравните отклонения и по-тежки заболявания (отново най-вече рак).

Ракът е защитен механизъм на клетки в човешкото тяло, които са принудени да оцелеят в кисела среда, без кислород.

„Единствено раковите клетки са анаеробни (не виреят в кислородна среда), следователно не могат да оцелеят при наличието на високи концентрации на кислород в организма“- отбелязва Д-р Варбург.

Именно затова приложението на Фокусирана (Прицелна) Кислородна терапия има забележителен ефект. Особено ценен е ефектът й именно срещу тумори.

Определено едно от най-ефикасните и същевременно достъпни до всеки български пациент предложение, работещо в тази насока са препаратите от серията CELLFOOD® на американската фирма “Nu Science Corporation”. Те са създадени по една специална и наистина уникална висша технология – ФАР (Фото-акустичен резонанс) на базата на Деутериум – “Тежка вода“.

Това са единствените природни средства, създадени на толкова високо призната научна доказателствена основа, отличена с Нобелова награда за медицина и физиология.

Неслучайно CELLFOOD® (NU SCIENCE CORP.) бе отличен с Приз на Клуба на Изобретателите на престижния International Hall of Fame, Atlanta, USA.

CELLFOOD® генерира Нативен (новосъздаден) кислород, и то само прицелно - в увредени (от силното присъствие на свободни радикали) клетки. Препаратите от серията нормализират физиологията и връщат функциите на тялото в естествените му, а не канцерогенни нива.

Забавят силно процесите на дегенерация и стареене, придават мощ на функциите и концентрацията на мозъка (особено важно при непрекъснати стресови ситуации, водещи лесно до сериозен дисбаланс и последващ срив на всякакво органно ниво).

Всички продукти от кислородната серия CELLFOOD® съдържат изцяло натурални субстанции. Не съдържат субстанции, които са в списъка на забранените вещества в спорта. Не водят до пристрастяване, абсолютно нетоксични са и нямат нищо общо с химиотерапията, макар че могат да се прилагат заедно с нея.

Важно изследване, касаещо пряко точността на назначенията на CELLFOOD® индивидуално за всеки един пациент е изследването FRP (FRC). При него се определят нивата на опасните свободни радикали и склонността към туморни заболявания далеч преди да се позитивират т.нар. туморни маркери (позитивни са при вече оформен злокачествен процес, когато за съжаление и възможностите на медицината стават по-ограничени).

Повече информация за изследването FRP (FRC), както и за кислородната серия CELLFOOD® можете да получите на www.biodoctor.org или на телефоните на Медицински център „БИОДОКТОР“: 02 950 7777, 02 950 7776, 02 950 7775, 02 952 6555. На същите телефони можете да разчитате и на лекарски консултации относно конкретни случаи на пациенти.