Вчера само 5 деца бяха на детска градина в старозагорското с. Братя Даскалови, където бяха диагностицирани 3 случая на краста. Според родителите, ръководството е можело да спре опасната зараза преди месец, но е проявило небрежност, казаха самите те пред Би Ти Ви.

"Забелязахме между пръстчетата на едната му ръчичка пъпчици, както и на китката. Отидохме при личната докторка, която ни издаде направление за дерматолог, ние го заведохме и тя установи диагнозата – краста”, каза бащата на едно от децата.

Майката на момченцето е педагог в същата градина. Преди месец тя забелязала обриви между пръстчетата и по коремчетата на други две деца. Тя уведомила е медицинското лице, то ги е прегледало и е установило, че обривите са от алергии.

Двете дечица продължили да посещават забавачницата, а миналата сряда обриви се появили и между пръстчетата на детето на семейството. Чак тогава вече идва и диагнозата, но от лекарите в Стара Загора - краста.

Директорката на градината Маргарита Василева обаче категорично отрича в градината да има краста. От Първомай бил извикан специалист дерматолог, който прегледал децата и установил, че болни от краста няма.

До края на тази седмица здравната инспекция ще провери на място детското заведение.