Бизнесменът и двама негови
служители ги заплашвали,
че ще им съсипят бизнеса

Комисията за защита на конкуренцията започва разследване срещу Веселин Марешки и служителите му - Пламен Христов и Кръстина Таскова заради агресивни действия спрямо собственици на аптеки. Тримата заплашвали конкуренти, че ще отворят аптека до тяхната, ако откажат да закупят лекрарства от фирма “Фармнет”, собственост на Марешки.

От регистъра на КЗК става ясно, че комисията е сезирана от Специализираната прокуратура, която е прекратила производство срещу Марешки и сътрудниците му за организирана престъпна група. Според разследването ппринискането на конкуренти ставало през периода 2013-2014 г.

В Северна България собствениците на аптеки били запалшвани, че в близост до техния обект ще отвори аптека с логото на “Супер нова”, а до тези, които се намират в Южна България - “Лидер”.

Марешки, Христов и Таскова предупреждавали, че ако не бъдат изпълнени исканията им, новите обекти ще продават по-евтини лекарства, а на конкуренцията “ще бъдат пращани проверки от Изпълнителната агенция по лекарствата, като по този начин ще бъде унищожен бизнесът им”, посочват Специализираната прокуратура.

От там са потърсили съдействие от КЗК, тъй като от доказателствата по делото не може да се направи извод за пресъпление по Наказателния кодекс. Събраните факти обаче, водели основателни съмнения за нарушения по Закона за защита на конкурецняита, посочват от КЗК.