Ключова дума   ВИНО

Панацеята червено грозде

09/12/2018 09:42:00 | Новини

Отдавна е известно, че французите са едни от най-здравите хора, а Франция е от страните с най-много дълголетници. “Френският парадокс” е термин, използван от английски диетолози, за означаване на очевидно противоречие между традицията на френската кухня и здравето на французите. Терминът е въведен през 1992 г. от проф.

7 причини, заради които тлъстинките на корема не искат да изчезнат

02/21/2018 15:00:00 | Новини

Може да мечтаете за съвсем плосък корем, но коремната мазнина в малки количества е здравословна. Тя защитава стомаха, червата и другите вътрешни органи. Мазнината се дели на две – подкожна, която се вижда най-вече върху ръцете и краката и такава, която се намира в коремната кухина близо до някои от органите.

7 неща, които се случват с тялото, ако не пием един месец

01/30/2018 15:00:00 | Новини

Не е нужно да има сух режим, за да натискаме от време на време спирачките на алкохолния си мерак. Особено ако току-що сме приключи с дълъг период на празници. Колкото и да носим на спиртни напитки и да си мислим, че здравето на черния ни дроб е перфектно, не е излишно да детоксикираме от опияняващите питиета поне за месец.

Научно доказано: Червеното вино удължава живота

01/25/2014 13:15:42 | Новини

Полезното вещество ресвератрол се съдър- жа най-много в ципите на гроздовите зърна Като пиете червено вино по празниците, вие се грижите за вашето здраве. Науката доказа, че една чаша дневно удължава живота и предпазва от съпътстващите старостта заболявания. Това се дължи на веществото ресвератрол, което активира гена SIRT-1. Ресвератролът е

Чаша червено вино, но всеки ден, за здраве?

12/14/2013 15:41:35 | Новини

Бизнесмен се оплаква на личния си лекар: "Ръцете ме болят, често имам тежест и бодежи в гърдите и започвам да забравям!" Лекарят го преглежда и казва: "Имаш начална форма на артрит, може би леко сърдечно заболяване и много вероятно си пред първия стадий на деменция. Колко алкохол пиеш?" "Не лизвам!", гордо отсича мъжът, но - изненада