Рязкото спадане на температурите в Румъния отне живота на 22-годишен турист, който почина от спиране на сърдечната дейност на билото на планинския масив Фъгъраш, съобщава Медиафакс.

Говорителят на Окръжната болница в град Сибиу Дечебал Тодърица заяви, че в спешното отделение през изминалата нощ са били докарани двама младежи на 22 години, предаде БТА.

"Мъжът беше докаран в критично състояние, с тежка хипотермия и спиране на дихателната и сърдечната дейност. Бяха направени опити за реанимация, но въпреки усилията на медицинския персонал, мъжът не можеше да бъде спасен", заяви говорителят.

Той уточни, че жената, която е била със загиналия турист, има измръзвания на горните крайници, но е в стабилно състояние и е в съзнание. Тя се намира в момента под наблюдение в болницата в Сибиу, уточни Тодърица.

Двамата туристи са били изненадани от изключително ниските температури и снеговалежа снощи в района на хребета на планината Фъгъраш. Те били открити от планински спасители, но състоянието на младежа било изключително тежко.