Отношението към динята е пренебрежително заради ниската й хранителна стойност. Човек си казва - тя е само вода и захар. Но динята е много полезна за здравето - предпазва от астма, регулира кръвното и премахва мускулната треска след тежък труд.

Още по-пренебрежително е отношението към семките на динята. А те също са хранителни и полезни за здравето. Съберете ги, вместо да ги плюете, следващия път, когато ядете резен диня. Те са богати на един белтък, който действа прочистващо за бъбреците и пикочния мехур. Като мек диуретик влизат в прочутата лимонадена диета на Бионсе.

Бионсе Жизел Ноуълс е най-популярната и най-богатата американска поп певица. През 90-те г. тя печели 5 награди "Грами" с момичешкия квартет "Дестинис чайлд". После пее самостоятелно и хитовете й са с рекордни класации. Издала е 5 албума, като първият - "Dangerously in Love", е най-прочут. През 2008 г. Барак Обама я кани да пее на встъпването му в длъжност президент на САЩ. Омъжена е за рапъра Джей Зи и има дъщеря. В класацията на сп. "Форбс" две години поред двойката бе първа по доходи в света на шоубизнеса с 95 млн. долара годишно.

Според Бионсе диуретичният ефект на динените семки е максимален, ако са приготвени като чай. Но те могат да бъда опечени със сол. Ще се получи семе с вкус и консистенция като тиквеното. Как Бионсе прави чая от динени семки?

Съставки

- 30-40 семки от диня, пресни или сушени

- 2 литра вода

Приготвяне

Смила 4 с.л. динени семки с кафемелачката.

Вари ги 10 минути в 2 литра вода на висока температура. Изпива цялото приготвено количество чай в рамките на 2 дни. Този чай, казва Бионсе, е за хора с храносмилателни проблеми или с инфекции на пикочния тракт.