Малко са щастливците, които не познават ужаса на главоболието и пристъпите на мигрена. Тези състояния понякога възникват без видима прична, лишават ни от способността да изпъляваме всекидневните си задължения, а понякога дори и принуждават да останем в леглото. Кои са най-популярните прични за главоболие и как да се справяме?

„От времето е”

Въпреки че много пациенти забелязват връзка между промените във времето и главоболието, медицинските изследвания не са доказали такава зависимост. Ако ви се случва често, проследете провокиращите фактори. Напълно е възможно причината да не е във времето, а в изпитото вино, дългата работа под стрес, липсата на движение и (или) свеж въздух.

Главоболие и бременност

Мигренета по време на бременност и кърмене е свързана с промените в нивата на хормоните. През този период лекарите съветват да се концентрираме върху немедикаментозни методи на лечение като иглотерапия, йога, релаксация. В случай че няма резултат, посъветвайте се с лекар какви медикаменти и в какви дози е допустимо да приемате в приемате в този период.

Главоболие при децата

Преди всичко тук трябва да изключим възможността главоболието да е съпъстващ симптом на друго заболяване (тоест, да е вторична болка).

Целия текст четете тук