Традиционната китайска медицина вече е част от програмата за интегративна медицина в САЩ, предава bulgarian.cri.cn.

Основни болници, сред които и тази в Кливланд, прилагат методите й през последните години, за да предоставят по-добри услуги на пациентите, каза Дзянпин Джу, ректор на Кливландския университет при откриването на Форума за традиционна китайска медицина и фармакология в града.

Съобразената със законите на природата холистична лечебна система включва билколечение, акупунктура, масаж, здравословно хранене и упражнения и се посреща с все по-голямо одобрение от американците, каза Дзянпин Джу.

Ирина Тодоров, участник във форума, заяви, че в нейната клиника прилагат акупунктура и билколечение от 2014 г. „Трябва да сме скромни и да осъзнаем, че не сме в състояние да се справим с всички здравословни проблеми", казва Даниел Симон, директор на университетската болница в Кливланд. „Нашата болница е само на 152 г., а  тази лечебна система е с хилядолетна история. Имаме много какво да научим от нея."

Традиционната китайска и западната медицина могат да подобрят цялостното здравно обслужване, като се допълват взаимно в търсенето на решения за здравословните проблеми, каза главният секретар на базираната в Пекин Световна федерация на китайските медицински дружества.

Двудневният форум събра десетки лекари от САЩ, Канада и Китай, за да споделят своите виждания за клиничните практики и научни изследвания на традиционната китайска медицина.