Звучи невероятно, но е факт - понякога не можем да отслабнем, тъй като ядем твърде малко. Ако всекидневното ви меню обхваща по-малко от 1200 - 1500 ккал, организмът изпада в стрес и вместо да преработва мазнините в енергия, се запасява с тях. Проверете дали сте попаднали в този капан.

Постоянно мислите за храна

Ако вместо да работите спокойно, си представяте в детайли вечерята си, ако разгръщате списание и първо отваряте на рецептите със снимки на храна, ако вместо в сексуални фантазии потъвате в кулинарни - значи трябва да ядете повече и по-често. Най-лесният начин е да правите междинни хапвания - ядки, кисело мляко, пресни или сушени плодове. И излишните килограми ще се стопят.

Пропускате хранене

Най-често жертва пада закуската - сутрин не изпитвате особен глад и ви се струва добра идея да изпиете само едно кафе. Това е сериозна грешка. Именно закуската формира здрав метаболизъм и храната, приета сутрин, почти напълно се превръща в енергия. Ако се откажете от нея, през целия ден ще се усещате по-гладни и ще изядете храна. Лишаването от обяд и вечеря също е вредно, тъй като стресира организма.

За останалите признаци четете тук