Народният лечител е лекувал десетки случаи в своята практика със сиропа от черен бъз, включително рак. Но да говорим само за влиянието на бъза върху имунитета. Може би сте чували, че лястовиците, преди да отлетят на юг, в продължение на няколко дена кълват черните зърна на едни храсти, които се срещат както в градовете, така и в планините и покрай пътищата. Този храст се нарича черен бъз. А птиците се зареждат с плодовете му, за да имат сили за дългия си преход към топлите страни.

Димков съветва да се съберат само добре узрели плодове, но не от храсти край пътя, а по възможност от чисто място в планината. Измиват се, наровнат се и се слагат в голям буркан, като се редува ред бъз, ред захар. Когато бурканът е пълен, се покрива с марля и се оставя на слънце да ферментира. След две седмици се прецежда през марля и гъстият сок се пресипва в по-малки шишета, които се държат на тъмно и студено място. Пие се цяла зима по една чаена лъжичка от сиропа сутрин на гладно.

За още няколко средства за подсилване четете тук