22-годишната Симона Тодорова от Дряново, която бе простреляна в Слънчев бряг на 2 юни, вече диша самостоятелно, научи "24 часа".

Днес момичето е било изведено от медикаментозната кома и е в съзнание, има и двигателна активност, съобщи лекар от бургаската болница.

Въпреки това все още е рано да се каже дали Симона ще се възстанови, тъй като куршумът е поразил важни центрове в мозъка й.

Появилата се двигателна активност все още не значи, че тя ще бъде пълноценен човек. Предстои дълъг и тежък период, в който ще стане ясно дали Симона ще може да разбира, чува и вижда, обясни лекарят.

В отделението по реанимация правят всичко възможно да върнат Симона към живота. Състоянието й е стабилизирано, но остава много тежко, добави той.

Родителите на хубавицата, която е щерка на полицейския шеф Тони Тодоров,  са неотлъчно до нея. 

Симона бе простреляна от 37-годишния Михаил Станков в пристъп на ревност, който застреля и хазартния бос Коста Николов-Миджурина.

54-годишният Коста бе улучен с 4 куршума в главата, докато чакал Симона в мерцедеса си, спрян до комплекса "Сън вилидж". Двамата трябвало да ходят на вечеря.