Онкозаболяванията са болести като всички останали. С развитието на медицината голяма част от тях се лекуват и хората оздравяват, и това не е равно на смърт, каза в предаването „120 минути” по bTV  директорът на Онкологията д-р Стефан Константинов, бивш министър на здравеопазването.

„Има тежки диагнози и състояния, при които ние не можем да помогнем на хората, но броят на състоянията, от които хората се лекуват, на болестите, от които хората излизат здрави или живеят комфортно и умират от нещо друго в крайна сметка става все по-голям”, допълни той.

"Ние правим една инициатива, която излиза от традиционното мислене – дали имаме апаратура, дали имаме пари, какъв е видът на сградата. Правим нещо, което ще накара пациентите при престоя си в болницата да се чувстват като хора, а не като обречени същества, на които нещо им правят и от нещо трябва да се страхуват, а да се чувстват максимално комфортно.

Една голяма част от болницата ще направим картинна галерия. Над 300 картини ще бъдат поставени благодарение на галериста Бистра Стойчева и множество художници, които съвсем безвъзмездно поставят своите картини".