Който изяжда по 1 яйце на ден е по-малко заплашен от инсулт или сърдечни болести, показа проучване в Китай. В рамките му 416 213 души били наблюдавани в продължение на 9 години. От тях 13,1% са обявили, че ядат яйца всеки ден, а 9,1% - че го правят рядко или пък изобщо не консумират яйца, предава БТА.
Резултатите от изследването показват, че при хората, които изяждат по 1 яйце на ден, рискът от инсулт е с 26% по-нисък, за 28% има по-малка опасност той да е смъртоносен. За 18% от тях и рискът от смърт поради сърдечно заболяване е по-ниска.
Тези, които изяждат средно 5 седмично, са с 12% по-малко заплашени от исхемична болест на сърцето, в сравнение с тези, които ядат по 2 яйца на седмица, показва още проучването.
Коментари