Всеки обича похапването, но за да сме здрави е нужно да почистваме нашата къщичка – тялото, за да работи безпроблемно и болестите да странят от нас. Някои сигурно са започнали Великденския пост, но за другите предлагаме най-ефикасните методи за пречистване според водещи български специалисти и духовния учител Петър Дънов.

Тридневна програма с фреш на д-р Михайлов

Най-лесният начин за пречистване е 3 дни да се мине само на фреш от портокал, грейпфрут, ябълка или какъвто сок се предпочита. Но е по-добре сутрин на гладно да се изпие 1 равна с.л. английска сол, разтворена в 50-70 мл вода. Тя изтегля токсините към червата. Половин час по-късно започва пиенето на фреш. Той може да е от 2-3 лимона, 4-5 грейпфрута и толкова портокали. Тези 2 л сок се разреждат с 1,5-2 л минерална вода и се пият през целия ден. При глад привечер може да се изяде ябълка или портокал.

При силен глад през деня се взема 1 ч.л. мед с лимонов сок и минерална вода. Може да се добави и пектин, който създава усещане за ситост. Процедурата е 3 дни, най-добре по пълнолуние, а на 4 ден е захранването. Сутринта се хапват 1-2 плода (киви, ябълки, портокали), обядът е въглехидратен (картофи соте, картофена салата с лук, варен ориз, задушени зеленчуци, салата от зеле и моркови) и вечерта може да се добави белтъчна храна (салата със сирене или извара, зехтин, ориз, но не и месо). Салатите за обяд и вечеря понижават гликемичния индекс, което е важно за добрата адаптация. На 5 ден храненето е обичайно.

Останалите две програми четете тук