Когато имаме работа с хранителни, витаминизиращи или регенериращи кремове и маски, се предполага, че техните активни вещества трябва да проникнат в дълбоките слоеве на кожата и благоприятно да въздействат върху живите клетъчни системи. И каква е тази “благоприятност” – кисела композиция на кремовете? Предлагаме ви алтернативни решения както за здравословни, така и за козметични проблеми. Запознайте се с няколко прекрасни рецепти със сода бикарбонат, които заздравяват кожата на лицето, правейки я гладка и сияеща, ноктите по-здрави, а усмивката блестяща.

• Измиване с топъл разтвор на сода помага добре при акне. Разтворът подсушава кожата, намалява възпалението и дразненето. На отделни големи пъпки може също да се нанесе кашица от сода и да се остави за няколко часа – пъпките ще преминат по-бързо.

• Премахване на белези от пъпки. 1 чаена лъжичка сода се смесва с 1 чаена лъжичка размразена вода. Тази смес се намазва върху белезите от пъпки и се масажира в течение на 1 минута, а след това се измива. След измиването на разтвора лицето се намазва с капка зехтин, за да се овлажни и смекчи кожата. За пълното премахване на белезите е необходима последователност. В течение на няколко седмици, слой след слой, вашите белези се изравняват. Отделяйте 10 – 15 минути на ден за вашата кожа и ще видите резултат.

• Изчистване на косите от излишна “химия”. Содата добре избавя косите от мазнините и остатъците от различни козметични продукти – гелове, лак, излишък от маските и т.н. Разбъркайте обикновен шампоан със сода в съотношение 4:1, след това измийте главата, както обикновено. Косите ще бъдат меки и блестящи.

• Премахване на възпаление на венците. При възпаление на венците смесете хлебна сода с неголямо количество размразена вода до образуване на смес, подобна на паста за зъби. След това нанесете тази смес с пръсти по венците и масажирайте с мека четка за зъби.

Целия текст четете тук