Тенисът е един от много популярните спортове, който спомага за поддържането на тонуса на цялото тяло. Независимо от годините всеки човек може да започне да са занимава с този спорт. Особено подходящ за децата, защото развива мускулатурата, подобрява издръжливостта и спомага за по – добра концентрация. Много от почитателите на тениса, които играят непрофесионално, но това им доставя огромно удоволствие се впускат и в залагания на професионални мачове. Разбира се най – привлекателни са срещите от Големия шлем, които привличат не само множество телевизионна аудитория, изпълват кортовете, но и имат сериозни почитатели, които залагат на определени тенисисти.

Специализиране в залози за тенис само за мъже или само за жени

Състезанията през годината са много, което прави мачовете още повече като брой. Повечето любители на спорта ги следят и разбира се черпят вдъхновение от професионалистите, гледайки едно или друго отиграване. За да е успешна работата не само по играта, но и по залаганията е добре да се направи специализиране в залози за тенис само за мъже или жени. Така се ограничава необходимостта от непрекъснато ровене в статистики и следене на срещи. Особено важно е да следите новините преди да правите залози за тенис.

Също така за оптимални възможности за спечелване трябва да се играят познати пазари и типове залагания, което повишава шанса за печалба. Не е задължително да се знаят всички участници в даден турнир, особено ако е от Големия шлем, където участниците са стотици. Въпреки това формата и показателите на сочените за фаворити спортисти е добре да бъде взета под внимание. Също така ако личният любимец и спортист, чийто стил се опитвате да копирате или ви допада най – много може да не е в оптималната си форма. Ако за вас няколко тренировки са оптимални за поддържане на формата, в професионалните среди трудът е ежедневен, а контузиите често срещани.

Ползи за здравето от играта на тенис

Ако вие самите предпочитате да играете на трева, то е логично да харесате атлет, от който бихте почерпили вдъхновение. Истината е, че която и настилка да изберете - няма да сбъркате. Ползите за здравето от играта на тенис са многобройни. Ето част от тях:

• увеличаване на аеробния капацитет

• понижаване на сърдечната честота и кръвното налягане

• подобряване на метаболитната функция

• увеличаване на костната плътност

• намаляване на телесната мазнина

• подобрява мускулния тонус, силата и гъвкавостта

• подобрява рефлексите

Как да се предпазим от контузии?

Все пак, тенисът е доста интензивен спорт, който често носи контузии. Дори професионалните атлети, които вземат множествео суплементи и предпазни мерки, често страдат от контузии.

Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да се предпазите от контузии:

• Загрявайте мускулите и ставите си, преди да излезете на корта. Никога не започвайте игра преди да сте загрели добре.

• Играйте на ниво, съобразено с вашата възраст и физическо състояние.

• Избягвайте да играете с контузии.

Source: Pixabay
Source: Pixabay

Любимец не означава победител

Когато се наблюдават определени индивидуални спортисти, както е в тениса, обикновено почитателите избират този, който най – много се доближава до техните представи или стил на игра. Любимецът обаче не винаги е в топ форма и това може да ви даде сигнал да не залагате на него. Дори най – страстните почитатели разграничават фенските си пристрастия, когато става дума за печелене на пари.