Студеното време обикновено ни сдобива с драскащо гърло, раздразнен нос, олющени устни, груба кожа, загуба на коса и твърди изпражнения. Как да поддържаме тялото си хидратирано през зимата?

„Стягащи” храни

За да произвеждаме повече телесни течности, които да носят лубрикиращ ефект на организма ни, се нуждаем от конкретни храни. Печурките, ядките и кълновете, тиквите, медът, соевото мляко и други млечни продукти са в комитета по посрещането на есента. Специалистите препоръчват да се ядат повече храни, които имат кисел вкус, но да намалим консумацията на пикантни блюда, в които се срещат лук, джинджифил и люти чушки.

Киселите храни като ябълките, грейпфрутите, ананаса и лимона имат стягащи свойства, което предотвратява загубата на телесни течности. Тялото има нужда от допълнителни флуиди, за да противодейства на сухата околна среда.

Целия текст четете ТУК