Мистериозно писмо за увеличаване на бюджета на Здравната каса поради невъзможност да се плаща на Европейските здравни каси, е причина да бъде поискана оставката на председателя на българската здравна каса. 

Без знанието на здравния министър Кирил Ананиев и на председателя на надзорния съвет на касата Жени Начева, проф. Камен Плочев е депозирал тайно в Народното събрание до всички парламентарни групи искане за коригиране на бюджета на Здравната каса, тъй като било застрашено лечението на българи в чужбина. 

От Министерство на здравеопазването разбират за странната кореспонденция в сряда, когато от деловодството на парламента ги информират за полученото писмо. Министър Кирил Ананиев е бил силно изненадан, тъй като подобен проблем не съществува - България плаща на разсрочени вноски за лечението на сънародници в чужбина на всяка една Здравна каса, където те се лекуват, когато са поети от болници. 

Първоначално проф. Камен Плочев обявил, че той не е подписвал такова писмо и вероятно подписът му е бил фалшифициран. По-късно, след като му е бил представен документът, който е вдигнал на крак парламента, председателят на Здравната каса допуснал, че някой от неговите подчинени го е предложил за подпис, без да обясни съдържанието на проф. Плочев. 

Министър Кирил Ананиев е обяснил, че е абсурдно да се искат средства за несъществуващ проблем, както и да се мисли за каквато и да е промяна в бюджета на Здравната каса през месец февруари - бюджетът беше приет преди месец. 

В парламента преди минути здравният министър Кирил Ананиев обяви, че е поискал още вчера оставката на председателя на здравната каса. Проф. Камен Плочев тревожно обикаля в момента политическите сили, за да даде своя версия за странната ситуация.