През есенно-зимния период много хора се оплакват, че силите им намаляват. Според диетолога Сони Нараг, за повече самочувствие е необходимо да се откажем от мазната храна и захарта и да увеличим други продукти, съобщи Нюзру, позовавайки се на Зеенюз.

Обикновените сладки храни е добре да бъдат заменени с енергийни блокчета със сусам и тръстикова захар. Сусамът е отличен източник на антиоксиданти, а тръстиковата захар предпазва от недостиг на желязо. На фона на общото намаляване на силите този десерт е отлична добавка към храната. Сладкишите с канела също са подходящ десерт. Тази подправка засилва имунитета и осигурява прилив на енергия.

Важно е в организма да постъпват вит. С и вит. А, които поддържат зрението и кожата. Морковите и кайсиите са отличен източник на тези витамини. Лененото семе, тиквените семки и орехите доставят достатъчно омега-3 мастни киселини, които са необходими за работата на ключови системи на организма.

Всички ядки трябва да бъдат включени в храната през зимата. В кашуто например има много вит. Е, който е важен за кожата, а заради студа тя е в стрес.

Пържените яйца със зеленчуци са оптимално съчетание на белтъчини и растителни антиоксиданти.