Лидерът на БСП Корнелия Нинова, която вчера претърпя катастрофа, отново е с шина на врата, обяви Драгомир Стойнев пред Би Ти Ви. Той вече се видял с нея, тя била в добро състояние, но старата травма, причинена от предишния пътен инцидент, се обадила, което наложило и поставянето на яката. По думите му ударът бил силен. Нинова седяла на задната седалка и говорела п телефона. Стойнев видял и пострадалия автомобил на Нинова.

Стойнев коментира и проектобюджета, който вчера бе представен от финансовото министерство, както и алтернативния на БСП. Ако няма реформи тези пари ще потънат, каза той по повод повечето средства, които отпуска правителството в различни сфери. За нас е важно да се промени модела, смята депутатът.

Той даде пример с образованието, където всяка година отпадали 6000 деца между първи и четвърти клас и 8000 - между 5 и 8 клас. По повод споровете в левицата Стойнев обясни, че се имитирало криза. Промяната никога не се приема с ръкопляскания, смята той. Сега сме на етап да дебатираме за конкретни политики, добави социалистът.