Лука Нарди, директор на болнична мрежа в Централна Тоскана изпрати трогателно писмо до проф. Николай Петров след смъртта на брат му в София

Директорът на болнична мрежа Централна Тоскана (болници Флоренция, Пистоя, Прато, Емполи и др.) и медицински директор на болница „Сан Джузепе“ в Емполи Лука Нарди разговаря днес с проф. Николай Петров, за да изкаже благодарността си за оказаната от министъра медицинска помощ за брат му Джовани Нарди, който почина миналия понеделник във ВМА. Джовани Нарди е италианският гражданин, на когото министърът на здравеопазването оказа първа помощ в повиканата линейка пред сградата на Министерството на здравеопазването. Това съобщиха от здравното министерство.

Припомняме, че в понеделник 9 октомври Джовани Нарди се е почувствал зле пред сградата на здравното ведомство, повикана е линейка, а министър Петров помогна на спешния екип, поемайки сърдечния масаж на пациента по пътя към ВМА.

Вероятно това е едно от малкото писма, в което близки на починал пациент оценяват грижите, които са положили лекарите в желанието да спасят човешки живот.

" В това трагично събитие ме успокоява фактът, че моят брат е починал на един много красив площад, в един прекрасен град, в ръцете на най-добрия лекар на България", пише Лука Нарди. Италианското семейство благодари на всички хора, които са били близо до Джовани, защото човешките и професионалните ценности, които са проявили в този момент са много повече от техните задължения.

Виж благодарственото писмо от Лука Нарди до министър Николай Петров ТУК.