Какво означава буквата Е, върху етикетите на храните? Все по-често хранителните продукти се обработват с различни консерванти, антиокислители, подобрители на вкуса.

Колкото по-малко са те, толкова по-екологичен е продуктът.

Много от подобрителите са вредни за здравето, тъй като имат страничен ефект. Ето някои от тях:

Е 102 – предизвиква алергични реакции

Е 104 - води до заболявания на стомашно-чревния тракт и алергии

Е 121 - туморни образувания

Е 154 - чревни разстройства, нарушение на артериалното налягане

Е 171 - заболявания на черния дроб

Е 200 – предизвиква алергични реакции, унищожава в организма витамин В12

Е 233 - може да предизвика кожни заболявания

Е 311 - влияе на нервната система.