Вътремехурна ТЕРМО-химиотерапия и в България

При туморите на мехура лечението е комбинирано и протича в 2 етапа – оперативно с цел премахване на образуванието и вътремехурна химиотерапия за понижаване на риска от рецидив. Втората фаза от лечението е особено важна поради високата рецидивност на заболяването.
Вътремехурната химиотерапия е утвърдена в практиката процедура. Извършва се от лекар чрез впръскване на медикамент Митомицин-Ц в мехура. В последните няколко години медицината разработи и внедри автоматизирана система за вътремехурната фаза на лечението, наречена ТЕРМО-химиотерапия. На разположение и в България - в МЦ ЛЕЙЗЪР МЕД.

Какво я отличава от традиционния метод? За пръв път активното вещество Митомицин-Ц се доставя до мехура механизирано и в затоплено състояние. Системата предварително го загрява до 43 градуса (нормалната температура в мехура е ок. 37) и го пренася в мехура, където рециркулира 4 пъти в минута. Това рязко повишава усвояването на медикамента както по цялата повърхност на лигавицата, така и в съседните й слоеве и значително намалява появата на рецидиви. Процедурата е с продължителност 1 час.

ТЕРМО-химиотерапията е с широко приложение във водещи урологични центрове в развитите страни. Тя подпомага директното стопиране на останалите в тъканта на мехура ракови клетки и подсилва естествения имунен отговор на организма, насочен към това да ги унищожи
За записване на час:
тел. 02 4 760 760
моб. 089 952 11 01
www.lazermed.bg