Защо трябва да приемаме хранителни добавки?

Ако вашата ежедневна диета съдържа много пресни, биологично отглеждани плодове и зеленчуци, висококачествени протеини от доказани источници и полезни за сърдечното здраве мазнини (например дива риба , необработено маслиново масло и други), може да не се възползвате от хранителни добавки.
Напоследък голяма част от изследванията показват, че повечето хора получават ценна помощ за своето здраве, като допълват хранителния си режим с витамини, минерали, други хранителни вещества и билки.

Ето някои обективни причини, поради които е препоръчително включване на хранителни добавки във вашето ежедневие:

• ВЪЗДЕЙСТВИЕТО НА МОДЕРНИТЕ ТЕХНИКИ ВЪРХУ ЗЕМЕДЕЛИЕТО
Нарастването на индустриалното селско стопанство намалява хранителната стойност на много от обичайните храни. Смяната на органичните торове със синтетични, които често съдържат само азот, фосфор и калий – дава висока реколта от големи и бързорастящи растения, които може да изглеждат красиви на щанда на производителя, но често не съдържат ключови микроелементи.

• ЗАСТАРЯВАНЕ
В процеса на остаряване, много хора страдат от лошо храносмилане поради една или друга причина. Резултатът е лошо усвояване на хранителните вещества.

• ЧЕСТО СПАЗВАНЕ НА ДИЕТИ
При спазване на диети за отслабване се ограничава приема на калории. Това води съотвенто до ограничаване на някои хранителни вещества, които са много важни за организма.

• ЛЕКАРСТВА
Много лекарства намаляват концентрациите на витамини и / или минерали в кръвта. Например лекарствата за намаляване на холестерола могат да понижат кръвните нива на коензим Q10, който е от жизнено важно значение за оптималната сърдечна и мускулна функция. По същия начин, обичайните лекарства, които лекуват гастроезофагиален рефлукс, могат да понижат нивата на калций, хром, фолиева киселина, желязо, витамин С и други хранителни вещества.

• ЗАБЪРЗАН НАЧИН НА ЖИВОТ
Дори и най-добросъвестните сред нас намират здравословното хранене по всяко време на деня, за предизвикателство.
Витамини, минерали и други добавки могат да подпомогнат запълването на пропуските, причинени от не дотам оптималното хранене.

ПОЛЗАТА ОТ ВНИМАТЕЛНО ПОДБИРАНЕ НА ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ ЗА ПОВЕЧЕТО ХОРА ВЕЧЕ Е МНОГО ЯСНА !!!


Дневният прием на витамини, минерали и билки трябва да бъде определен стратегически от професионалист .Трябва да отговаря на индивидуалните нужди и изисквания на всеки човек, съобразно начина му на живот и обстоятелствата при които се намира. Това е един от добрите ходове за постигане и поддържане на оптимално здраве!

Природата е наш съюзник!

Фирма Криейтфарма ЕООД, разработва и предлага висок клас хранителни добавки, отговарящи на всички изисквания на Добрата Произвотствена Практика в България и Европейския съюз.
www.createpharmabg.com
тел.: 00359 889 700 001, 00359 888 745 976