Вътрешна комисия разследвала скандалния случай със смъртта на военния от Благоевград Пламен Пацов приключи проверката си и днес излезе със становище, съобщава "Струма". 

Според членовете и лекарите нямат вина за смъртта на Пацов, но са допуснали нарушаване на вътрешния ред в Спешно отделение, допускайки стажанта Станимир Ацев в шокова зала да прави прегледи на болния. Ще бъдат наказани шефът на Спешно отделение -д-р Рабаджийски и дежурната по това време лекарка.

42-годишният Пламен Пацов издъхна след преглед в отделението, направен от стажанта Станимир Ацев. Второкурсникът в медицинския факултет на Тракийския университет в Стара Загора Ацев, направил кардиограмата, разчел я и заедно с военния напуснали отделението. Час по късно Пацов издъхна от белодробна тромбемболия.

Лекарите от Спешното са категорични, че дори не разбрали, че стажантът прави преглед и, че той не е искал помощ от тях за диагностициране на пациента.

Стажантът Ацев твърди, че му е отказана помощ и затова е действал сам. Кой казва истината, това ще установи вървящата в момента прокурорска проверка. Първоначално бе съобщено, че стажантът Ацев е в трети курс, но завчера ние се свързахме с Тракийския университет, от където разбрахме, че Ацев е завършил успешно втори курс и сега наесен трябва да продължи в трети курс.

От факултета му заявиха, че той е добър студент. Не сме забравили случая, следим и как върви прокурорската проверка. Предстои анализ на записите на охранителните камери пред Спешното, които бяха изтрити, но ще бъдат възстановени, увериха ни разследващи.