Искам да съм пример за болните, казва тв водещата

“Първия път не бях сигурна дали ще живея и няколко месеца. Сега вече съм наясно, че животът продължава и с диагнозата. Има лечение”, казва почти уверено тв водещата Нана Гладуиш.

Тя отново започна своята битка с рака на гърдата и вече се подлага на химиотерапия.

В края на юни Нана разказа публично в ефира на предаването си “Съдебен спор” за повторното си заболяване.

Сега отново излезе по Нова тв, но в сутрешния блок, за да обяви, че фондацията ѝ “Една от 8”, която помага на жени с рак на гърдата, вече има кемпер. Той ще пътува със специалист по градовете и ще продължава да оказва подкрепа на болните жени.

Нана е толкова активна, защото иска да е пример за болните от рак, както самата тя казва. Обмисляла дали да влезе в риалити шоуто “ВИП Брадър” наесен, след като получила покана от продуцентите. Малко по-късно обаче научава, че отново е болна. И вече не мисли за шоу.

Нана с кемпера на "1 от 8"
Нана с кемпера на "1 от 8"
Но това не ѝ пречи да иска да бъде красива, да се чувства добре и да покаже на хората, че могат да се радват на живота и с болестта. След първата си химиотерапия отслабва с 3 кг и половина само за 3 дни. Дори се налага да посети болница, след като няколко дни се е чувствала много зле, въпреки че първите три дни е била добре и даже е играла тенис. След направени изследвания ставя ясно, че има генетична предразположеност към болестта.

Сега ѝ предстоят още химиотерапии. Водещата не крие от сина си какво се случва. Иска той да знае, че ракът е диагноза, а не присъда и животът продължава. Старае се да му даде пример, който тя е получила от баща си, за това как да бъде силен. Подстригват се заедно, за да му покаже, че страшните неща могат да бъдат и позитивни.

Нана и екипа й от фондацията “Една от 8” са помогнали на много хора в борбата им с болестта.

“Ние сме

специални

Аз мисля за себе си като за един специален човек, на който съдбата по труден и гаден начин в някои случаи му дава възможност да преодолее страхове, да преодолее себе си”, обяснява Нана. За нея отчаянието е много надълбоко скрито. Вярва, че всеки има път, който трябва да извърви по най-добрия за него начин, с всички неща, които да научи и да стане по-смислен човек.

Първия път водещата казваше, че ракът ѝ просто не е случил на човек. Сега, сигурна в думите си, обяснява: “Ракът ми ще умре преди мен.”

Самата тя е готова да се включи в обиколката на кемпера на фондацията “Една от 8”, който в следващите месеци ще обиколи 25 града и главни онкологични болници, за да помага на жените, болни от рак на гърдата. Обиколката започва този понеделник, 24 юли, а първата спирка е Дупница. След това са Кюстендил, Благоевград и Самоков, Ботевград, Плевен, Свищов, Велико Търново, Ловеч, Русе, Добрич, Варна, Шумен, Пловдив, Асеновград, Хасково, Кърджали, Смолян, Стара Загора, Сливен, Бургас и Ямбол, Враца, Монтана и Видин. (24часа)