Д-р Иван Сигридов карал с висока скорост в аварийната лента

Известният столичен лекар Иван Сигридов е бил зад волана на БМВ-то, което блъсна бентли в неделя на магистрала “Тракия”.

Д-р Иван Сигридов е известен специалист по ултразвукова диагностика на бременността. Работил е в болница “Надежда” и клиника “Малинов”.

От двете места казаха за “24 часа”, че сега д-р Сигридов е част от екипа на медицински център “Света Петка”.

До редакционното приключване на броя нито той, нито от центъра отговориха на наше позвъняване за коментар.

Лекарят, който е помогнал на стотици жени да родят инвитро, е шофирал БМВ-то си с 0,79 промила алкохол. Направеният от полицията на място тест за наркотици също е бил положителен - отчел употреба на кокаин.

В неделя около 20 ч бентлито пътувало към София и на километър 190 тръгнало да влиза на паркинг за почивка. В този момент го застига и удря в задната дясна част с висока скорост лек автомобил БМВ, който неясно защо пътувал в аварийната лента. От удара

бентлито се

завъртяло и се

спряло в близкия

отводнителен

канал

Зад волана на бентлито бил мъж на 31 г. от село Бели Искър. Неговите проби за алкохол и наркотици са отрицателни.

Д-р Сигридов е със счупен нос. Настанен е в университетската болница на Стара Загора без опасност за живота. Телефонът на лекаря бе изключен във вторник, както и този на съпругата му.

Полицията на място е свалила номерата на БМВ-то, което е собственост на д-р Сигридов, както изисква новият Закон за движение по пътищата.

Д-р Сигридов е легенда сред жените, които чакат за инвитро. Във фейсбук за него има прекрасни отзиви като специалист.

Има и страница

“За д-р Сигридов

с любов”

Още в понеделник се появи неофициална информация, че в катастрофата е замесен народният певец Благовест Бичаков, който е отраснал в самоковското село Бели Искър.

По телефона пред “24 часа” обаче 81-годишният кмет на селото Крум Георгиев заяви, че

певецът няма

нищо общо със

сблъсъка Объркването в някои медии дошло от факта, че зад волана на бентлито бил друг млад мъж от с. Бели Искър - 31-годишният Васил Дамянов. Изпълнителят на “Благо ми е” е с година по-малък от него.

Кметът Георгиев каза още, че не знае какъв автомобил притежава и кара певецът.