Съвременният живот създава стрес и всички ние реагираме по идентичен начин. Ние изпитваме неблагоприятните последици от стреса в тялото си, увеличаваме пулса и усещаме напрежението в мускулите. Причините за стрес в съвременния живот произтичат от многобройните задължения, които трябва да се справяме всекидневно с модерния начин на мислене.

Стресът задейства цял механизъм, който ни дава възможност да бъдем физически готови да се изправим пред ежедневните изпитания. По време на тази реакция се освобождават специфични хормони като адреналин и кортизол, като по този начин се увеличава сърдечния ритъм, забавят се храносмилането, увеличават кръвообращението в повечето мускулни групи. Много други функции на автономната нервна система се променят, давайки на тялото повече енергия и сила.

За да се справим със стреса, трябва да се уверим, че нашето тяло и ум не се напрягат повече, отколкото могат да издържат.

Природата разполага с набор от средства за справяне със стреса на ежедневието. България е много богата на билки, някои които спомагат за намаляване на умората и нервното напрежение.

Лютивата мента (Mentha piperita) и Маточината (Melissa officinalis) се използват в природната медицина като спомагателни средства за намаляване на симптомите на стреса и редуциране на напрежението.

Конкрет от Жълт кантарион (Hypericum perforatum) е известен като природен антидепресант. Той влияе благоприятно върху нивото на серотонина в мозъка и така спомага да се намали чувството на безпокойство, страх, раздразнителност, самота и умора.

Копривата (Urtica dioica) съдържа витамин С, каротин, витамин К, витамини от групата В, също така и макро- и микроелементите калций, фосфор, магнезий, желязо и мед. Коривата има общо тонизиращо действие върху тялото.

Невен (Calendula officinalis) подпомага дейността на централната нервна система и благаприятства рефлекторната възбудимост.

Рибено масло (Oleum Jecoris Aselli) – естествен източник на Омега-3 мастните киселини Ейкозапентаeнова /ЕПК/ и Докозахексаeнова /ДХК/. ЕПК подпомага дейността на сърцето и благоприятства състоянието на клетките, докато ДХК допринася да се поддържа добра памет и подпомага нормалното функциониране на цялостната нервна система.

Пшенични зародиш притежава богат витаминен и маслен състав, като съдържа витамините от групата В, витамин Е, холин, инозитол. Маслото от пшеничен зародиш благоприятсва нервната система, спомага за подобрена физическата издръжливост и работоспособност.

Антистрес на ФИТОФАРМА предлага една екслузивна комбинания от специално подбрани растения за цялостна подкрепа на организма и бързо възстановяване от вредните последици на хроничния стрес.