Бургаски полицаи щракнали белезниците на 56-годишния Георги минути след като излязъл от упойка

Обявен за издирване с Европейска заповед за арест 56-годишен мъж бе задържан от полицията в Бургас по сигнал на специалисти от Клиниката по кардиохирургия „Аджибадем Сити Клиник” в морския град.

На 17 юни по обед в кардиохирургията за лечение постъпил мъж, представил се за 62- годишния Симеон от град Мартен, област Русе. Той обяснил, че се нуждае от спешна операция, но си забравил личната карта, като обяснил, че е  бил пациент на болницата преди време.

Своевременно мъжът е подготвен за операция, като според медицинската документация е установено, че преди две години му е поставен байпас.

Кардио-операцията стартирала, но лекарите не открили наличен байпас, което ги усъмнило. Те веднага алармирали в полицията, че най-вероятно става дума за злоупотреба със самоличност.

Операцията на нелегалния пациент приключила успешно, но още след излизането му от упойка е бил прикован на леглото с белезници.

След множество оперативно-издирвателни действия бургаски полицаи установил, че  оперираният мъж не е 62- годишният Симеон, а брат му – Георги, 56 годишен, обявен за общодържавно издирване от август 2015 год., когато след домашен отпуск от затвора в Белене  не се завърнал.

Там той излежавал присъда за измами, уточняват от ОД МВР Бургас.

Вероятно използвайки поразителната прилика с брат си, Георги решил да се подложи на сърдечна операция в същата клиника, в която преди години помогнали на 62- годишния Симеон, разчитайки че разходите ще се начислят на здравно осигурения му роднина.

 56- годишният беглец е приведен в бургаския затвор.