Хъркането е голям проблем, с който много хора се опитват да се справят. Истината е, че това може да се случи благодарение на някои натурални продукти, информира "Лайфхак". Благодарение на тях ще спрете хъркането без да получавате странични ефекти. 

   1. Масло от мента - една от причините за появата на този проблем може да е свързана с възпаление на ноздрите. Това може да се отстрани с помощта на ментата. Капнете няколко капки ментово масло на пръстите си и разтъркайте бавно двете страни на носа. Като алтернатива можете да разтворите няколко капки в гореща вода и да вдишвате парата.

   2. Маслиново масло - помага за дейността на тъканите в задната част на гърлото, които също причиняват хъркане. Можете да пиете малко зехтин преди лягане.

   3. Джиндифил - освен че е едно от водещите природни средства, което спира хъркането, джинджифилът има противовъзпалително и антибактериално действие върху организма.

   4. Чай от коприва - много често причината за проблема е свързана с алергии, синузит или настинка. Този чай ще намали проблемите с дихателните пътища.

   5. Ментов чай - ментолът, който съдържа, подобрява дейността на белите дробове. Ментата е полезна и за функцията на въздушните канали. Чаша ментов чай дневно е достатъчна, за да се отървете от хъркането. 


Превод и редакция: Вержиния Григорова