Приемна на Цветан Цветанов във Велико Търново катализира решаване на абсурдната ситуация с отпускане на лекарства за химиотерапия съобразно килограмите на пациентите. "При мен дойде съпруга на онкологично болен, който преминава съответни процедури в Комплексния онкологичен център и постави проблема. Оказа се, че от март има постановление на МС за ограничение на база килограми, ръст, това е недопустимо. Веднага се свързах с колегата Лъчезар Иванов - зам.-председател на здравната комисия в парламента да се търси решение на абсурда, който засяга много хора в цяла България", обясни Цветанов. Гражданите на областта са поставили на първата приемна на шефа на ПГ на ГЕРБ за новия мандат още лични и инфраструктурни проблеми.

"Важно е всеки народен представител да организира такива приемни, защото така може да изслуша проблемите на хората и да предприеме незабавни мерки за решаването им. Дойде прекрасно младо семейство с три неуспешни опита за инвитро. Ще им съдействаме за четвърти опит в специализирана клиника", информира Цветанов.

Той сподели, че още в понеделник е задействана проверка в НОИ, за да се помогне на жена, която се оплакала, че съпругът и, който е сириец, е починал в Гърция и има затруднения двете и деца да получават пенсия от баща си.

"Решаваме и много казуси свързани с инфраструктурни проблеми. Мъж от Горна Оряховица пък сигнализира, че още преди 20 г местната автогара е продадена, собственикът е сложил бариери и в момента няма чакалня за пътниците. С кмета Добромир Добрев ще търсим решение" каза още Цветанов.

Той добави, че добросъвестни риболовци пък се оплакали, че по язовирите гъмжи от бракониери и те били принудени да предприемат собствени инициативи за опазването им.

"Ще се опитаме чрез ИАРА да се набавят термокамери, които да следят за нарушители по тези водоеми. Ще мислим и за по-тежки назания", допълни Цветанов

Депутатът и зам.-председател на ГЕРБ добави, че на приемната му дошъл 70-годишен търновец от крайния квартал "Чолаковци" в старата столица, за да благодари, че след като 42 г. нищо не е било направено за облагородяване на жилищния комплекс, сега кипят строителни дейности.

"На бай Йордан ще помогнем със 700 лв. за очна операция, защото се оказа, че той 59 пъти е бил кръводарител", разказа Цветанов.

До 10 дни пък ще заседава комисията по бедствия и аварии към МС, която ще разгледа входирания вече проект за ремонт на рухналия преди няколко месеца мост край великотърновското село Шемшево, за който са нужни над 1 млн. лв. Освен това шефът на парламентарната група на ГЕРБ ще съдейства за среща с министрите на регионалното развитие и финансите с местната власт във Велико Търново, за да се очертаят проблемите и да се набележат стъпки за следващата година по реализирането на двата големи проекта - скоростния път Велико Търново - Русе и АМ"Хемус".