Ако искате да бъдете здрави, трябва да знаете, че има храни, които имат неблагоприятен ефект върху организма, съобщиха от "Лайфхак". 

     * Маргарин - причината е, че съдържа растителни, а не животински вещества. Той имитира маслото и има високо съдържание на трансмазнини, които довеждат до натрупване на холестерол в артериите и увеличават риска от инсулт и инфаркт.

     * Колбаси - в това число и всякакъв вид салами, бекон, кренвирши, шунка. Преработените меса увеличават риска от рак на дебелото черво.

     * Безалкохолни напитки - след водата безалкохолните напитки остават най-популярните. Те обаче повишават нивата на кръвна захар и това довежда до проблеми с инсулина, а в най-лошия случай и до развитието на диабет.

     * Изкуствени подсладители - за жалост, почти всички храни, които би трябвало да бъдат диетични, съдържат сукралоза и аспартам. По-добрият вариант е да се приема чиста захар в малки количества.

     * Пуканки от микровълнова - вредата идва от самата торбичка на пуканките. Тя съдържа химикали, които довеждат до проблеми с белите дробове, рак и нарушения на щитовидната жлеза.

     * Консервирани храни - променят нивата на хормоните и могат да причинят затлъстяване.

  

    Превод и редакция: Вержиния Григорова