Казват, че твърде много сол не е полезно за здравето. Въпреки че организмът ни се нуждае от натрий, хранителен режим, в който се съдържа повече сол, може да навреди на сърцето, мозъка и костите. Ако все не може да се ограничите в употребата на тази подправка, то поне заложете на хималайската й разновидност. Хем полезно, хем вкусно.

По-добри показатели

Хималайската розова сол съдържа повече от 80 минерала и елементи – 85.62% натриев хлорид и 14.38% микс от сулфат, магнезий, калций, калий, бикарбонат, бромид, борат, стронций и флуорид.

Подобрява храносмилането

Подпомага способността на стомашно-чревния тракт да усвоява по-добре нутриентите. Благодарение на хималайската сол се чувстваме и по-малко гладни.

Намалява задържането на вода

Консумирането на този вид сол не изисква приема на голямо количество вода, което да отмие излишния натрий, което автоматично ни спестява няколко грама от задържаната от организма вода.

Какви други ползи за здравето има хималайската сол четете на mila.bg