Учените правят все нови и нови изследвания на мигрената и откриват какви ли не интересни зависимости. Например, ако имате неоправдан апетит към някои сладки храни, като шоколад, почти сигурно имате или ще имате мигрена. Различни проучвания са установили, че почти 90% от диагностицираните със синузит страдат и от мигрена, както и че очите им сълзят. Установена е и ясна връзка между депресивните състояния и мигрената. Също така, че 36% от страдащите от мигрена се прозяват често. Интересен е изводът, че срещу мигрена най-добре действа хубавият нощен сън. За съжаление, хората, които страдат от главоболие, често не могат и да спят вечер. А и другите факти малко помагат на милионите хора по целия свят /предимно жени/, които страдат от мигрена.

Признато е, че причинителите на мигренозни състояния са много и различни. Сред тях често са силно вълнение, постоянен стрес, малокръвие, неправилно хранене, усилена умствена работа, проблеми с очите, отравяния с храна или лекарства, нервни заболявания и не на последно място менструален цикъл. Мигрената също така може да бъде наследствена.

Добре, но предлага ли науката някакъв реален изход от това състояние? Оказва се, че да. Мигренон е иновативен природен продукт, благодарение на който не само може да елиминирате пристъпа на главоболие и мигрена, но да се сбогувате завинаги с тях. Той потиска развитието на мигренозно главоболие, постепенно разрежда честотата и тежестта на мигренозните пристъпи до пълното им изчезване. Мигренон просто изцяло променя живота ви. Най-хубавото е, че като природен продукт той е напълно безопасен, без странични нежелани ефекти при продължителна употреба и без привикване, както се случва при обезболяващите лекарства.

Ефективността му се дължи на това, че активната му съставка партенолид е получена чрез патентован процес на вакуум екстракция, при който се постига 25 пъти по-висока концентрация. Фармацевтичната форма Solucaps (течна капсула), която е запазена марка на фирма БОРОЛА, позволява бързо и цялостно усвояване на активната съставка.

MИГРЕНОН

Живот без главоболие

Кога да използваме Mигренон?

За лечение и профилактика при мигренозно и други видове главоболия.

- потиска развитието на мигренозно главоболие

- намалява силата на болката, гаденето и повръщането

- разрежда честотата и тежестта на мигренозните пристъпи

- оказва благоприятен ефект и при други видове главоболие

- подобрява качеството на живот

Как да приемаме Mигренон?

За профилактика - 1 Solucaps до 3 пъти дневно след хранене.

За стопиране на вече започнало тежко мигренозно главоболие - и 1 капсула допълнително.

При деца - по 1-2 течни капсули (Solucaps) дневно. Дозировката се адаптира към възрастта и теглото на детето.

При продължително приложение честотата и тежестта на мигренозните пристъпи чувствително намаляват. Мигренон оказва благоприятен ефект и при други видове главоболие. Може да се комбинира и с аналгетици или други лекарства за мигрена.

Кога да очакваме резултат?

Понякога ефектът не настъпва веднага, а след 2-3 седмици и затова лекарите предписват по-продължително лечение. Уместно е приемът на Mигренон да продължи поне 6 месеца. Спирането трябва да става постепенно.

Migrenon® e запазена марка на фирма БОРОЛА. За консултация с лекар специалист можете да се обърнете към клиника Борола, София 1202, ул. „Цар Симеон” №52, тел.: 02/ 983 62 03, E-mail: [email protected]. За по-подробна информация посетете www.migrenon.com. Може да поръчате онлайн на www.momo.bg.