Криминалист от Горна Оряховица издъхна въпреки спешно проведена животоспасяваща операция. Валентин Василев получил дисекация на аортата и бил транспортиран в София в критично състояние при безпрецедентна организация по маршрута.
Рано сутринта в петък реанимобилът с лекарски екип от Велико Търново потеглил, пилотиран от полицейска кола. Претърпял лека катастрофа в един от тунелите на Витиня, аквапланинг на магистрала "Хемус", но успял да откара пациента до столицата за 1.50 ч.. За линейката бил осигурен коридор до специализирана болница, като движението по столичните кръстовища било спирано от патрулки, разказа във фейсбук шефката на реанимацията д-р Сибила Маринова, придружавала болния.
Пред "24 часа" тя уточни, че шансовете за спасяване на 50-годишния мъж са малки. Въпреки сложна 10-часова операция, той починал в нощта срещу събота.
Валентин бил прерязан от остра болка в гърдите и гърба в четвъртък на работното му място. Колегите му казаха, че до сега не бил боледувал от нищо, редовно се е явявал на задължителните профилактични прегледи и бил напълно здрав.
Дългогодишният полицай е работил в системата на Транспортна полиция, а след това към Районното управление в Горна Оряховица. Известен е с успешни акции по залавяне на ало измамници.