Всеки килограм отгоре тежи на организма и затруднява функционирането му. Но когато излишните тлъстини се „лепнат“ на най-любимото си място – корема и талията, гледката е наистина грозна. Даже ако положим усилия и с диета и активно движение почнем да губим килограми, обикновено това е неравномерно. Винаги остават неразградени точно тези омразни мастни „островчета“ - паласките, възглавничките на ханша, корема.

Затова се налага да търсим решение с използването на други, иновативни методи, които да разграждат мастните депа и в тези трудни зони и да стягат кожата.

Предназначението на Калорекс е точно такова – да топи избирателно мазнините на корема и талията. Прави го благодарение на природните си съставки, по естествен здравословен начин, без гладуване и вредни странични действия върху организма.

Калорекс намалява образуването на мазнини и избирателно увеличава изгарянето им, има щадящо белтъчините действие, потиска апетита, увеличава основната обмяна. Подходящ е за всяко затлъстяване, дори над 30%, но е особено ефективен при хора, които имат натрупване на мазнини в областта на корема и талията.

Тайната му е в комбинираното действие на две съставки - екстракт от Garcinia Cambogia (хидроксицитрат) и хром пиколинат, които взаимно допълват и усилват ефективността си за постигане на максимален и траен резултат.

Хидроксицитрат намалява количеството мазнини чрез увеличаване на изгарянето и потискане на синтезата им. Той има щадящо белтъчините действие, тъй като избирателно изгаря мазнините. Потиска апетита и увеличава основната обмяна. Така помага за редуциране на телесната маса без драстично намаляване количеството на консумираната храна. Като допълнителен ефект хидроксицитратът намалява нивото на холестерола и триглицеридите в кръвта и води до нормализиране на хиперлипидемията.

Хром пиколинат е биологично-активна форма на хрома. Играе важна роля при метаболизма на въглехидратите и мазнините и е незаменим коректор на инсулина. Недостигът на хром води до намаляване на термогенезата и увеличаване синтезата на мазнини, причинява функционални смущения в центъра на апетита и предизвиква „фалшиво” чувство за глад. Хром пиколинатът намалява телесното тегло като потиска апетита и засилва основната обмяна. Освен това понижава серумния холестерол и увеличава нивото на липопротеините с висока плътност (HDL), т. нар. „добри липопротеини”.

Приложени самостоятелно, хидроксицитратът и хром пиколинатът също са ефективни за намаляване на телесното тегло. Но проучвания показват, че тяхната комбинация повишава три пъти успеха за отслабване. След прилагане на една капсула Калорекс 30 минути преди всяко хранене в продължение на осем седмици, теглото намалява с над 5 kg, а само с диета - 2 kg.

CALOREX е търговска марка на фирма БОРОЛА. За консултация с лекар специалист може да се обърнете към Клиника БОРОЛА, София 1202, ул. „Цар Симеон” 52, тел.: 02/983 62 03; e-mail: [email protected]. За повече информация посетете www.calorex.bg. Може да поръчате онлайн на www.momo.bg.