Бордът на университетската спешна болница прави и структурни промени.

Проф. Николай Габровски влиза в ръковоството на „Пирогов” като заместник на директора на университетската спешна болница проф. Асен Балтов, научи в. „24 часа”.

Известният неврохирург и национален консултант по неврохирургия става зам. изпълнителен директор по лечебните дейности. Ресорът включва ръководство на лечебните дейности, лечението на чужди граждани, работата на центъра за клинични изпитания и информационните технологии.

На поста проф. Габровски сменя доц. Стоян Сопотенски.

За повечто българи и за всички лекари у нас проф. д-р Николай Габровски, дм, е известен специалист. Национален консултант на България е по своята специалност. Към момента е началник на специализираната клиника по неврохирургия в „Пирогов”.

Помогнал е на хиляди пациенти. С професионализма му се свързват операциите на най-тежки случаи. В последната година сред тях особено внимание привлече „чудото” за спасяването на гимнастичката Цветелина Стоянова, за чийто живот след падане от висок етаж прогнозите не бяха оптимистични в началото.

Проф. Габровски е завършил Медицинския университет в София. През 2003 г. защитава дисертация върху някои особености на мозъчното кръвообращение и значението им за неврохирургичната практика. 

Специализирал многократно в Белгия, Холандия и Германия по въпроси на невроонкологията, интраоперативното приложение на магнитнорезонансната томография, невронавигацията, лечението с гама-нож и в областта на гръбначната хирургия. От март 2014 г. е професор по неврохирургия.

По решение на борда на "Пирогов" за оптимизиране на дейността на спешната болница в нея се създава нов отдел - „Управление на проекти и програми”. Съветът на директорите е взел решение да обособи и отдел „Сигурност” за по-добър ред на входа и изхода на болницата. Друга новост е допълнително назначен контрольор, който ще отговаря за дейността на службата по трудова медицина и медицинския център на „Пирогов”. За подобряването на икономическите показателите на университетската спешна болница ще се разчита на дирекции по административната и по икономическата дейност.