11-годишното момиченце, което почина в петък, след като съученик го ритнал в корема, си е глътнало три пъти езика, докато дойде екип на "Спешна помощ". Това съобщи директорът на 52-о основно училище в София пред Нова тв.

По думите му инцидентът между двете деца е станал в междучасието и учителката не е била в класната стая. После тя разбрала за инцидента, но детето не е давало никакви признаци, че се чувства зле. "Към 16,30 ч на детето му е прилошало и учителката го е завела до лекарския кабинет. Лекарят обаче вече си е бил тръгна. Аз извиках линейка. Тя дойде след 30 минути. Докато чакахме да дойде детето си глътна 3 пъти езика. Първият път го извади охранителя, след това родители", разказа директорът на училището.

Той е бил разпитван в полицията до 1,30 през нощта. По случая е назначена съдебно-медицинска експертиза, която да установи причината за смъртта на детето.
Момиченцето обяснило, че се скарали с момчето. Тя го ударила, а той я ритнал в корема. "Не ми даде индикации, че не се чувства добре. По-скоро беше разстроена и ме помоли да я преместя на друг чин. Разговарях с момчето и му обясних, че момиче не се удря", разказа учителката Ваня Блъскова.