Древните китайски рецепти са съкровищница на ценни препоръки за здравето. Изпитаните през времето препоръки могат да помогнат в случаите когато традиционната медицина е вдигнала ръце. Китай е известен с любовта си към ориза. И съвсем не е случайно, че този продукт е на такава голяма почит там.

Как правилно да сварим ориз

Оризът е много полезна храна за организма. Той допринася за добрата и координирана работа на всички системи в тялото, осигурява на организма основни хранителни вещества и дори удължава живота!

Когато ядете ориз, тялото ви се отървава от токсини - тази храна има удивителната способност да извежда вредните вещества, оказва много благоприятен ефект върху стомаха и червата.

Но още по-ценен продукт от ориза е оризовата вода.

Ако никога не сте чували за чудотворните свойства на оризовата вода, сега можете да откриете за себе си нов път към по-здравословен живот!

Перфектно тяло, енергия, жизненост и здрава кожа - всичко това е характерно за тези, които консумират оризова водата.

Оризовата вода насища тялото с комплексни въглехидрати, лекува гастрит, регулира кръвното налягане, предотвратява развитието на рак.

Доказани са и уникалните козметични свойства на водата: измиването с нея стяга порите, изравнява тена, премахва лъщенето при мазната кожа.

По време на войни и икономически кризи, когато не е имало храни за кърмачета, не едно поколение деца са били отгледани с това “чудо”.

И в същото време неприятни болести като дисбактериоза и дерматит са били рядкост!

Рецептата за оризова вода е много проста:

Вземете не много голямо количество ориз и го пуснете във вряща вода.

Например една супена лъжица ориз в чаша вода би било достатъчно. Изчакайте бульонът да стане мътен.

Пийте водата топла 2 пъти на ден по една чаша. Измивайте лицето си с тази отвара сутрин и вечер.

Китайските рецепти безусловно са доказали ефективността си! Дори и след една седмица на такива процедури, вие ще се чувствате по-добре.