Почитатели на виното поставят сол в чашата, за да подобрят неговите вкусови качества, съобщи The Independent. Това е трик, с който експертите на вино мигновено могат да трансформират евтина бутилка вино в по-скъпо такова.

Ако с отпиването на първата глътка присвием очи и моментално набръчкаме лице, най-вероятно сме попаднали на недоброкачествена разновидност на алкохола. Как бихме реагирали, ако ни кажат, че има също толкова евтин начин на подобрим неговия вкус?

Колкото и да не ни се вярва, щипка сол във виното осезаемо ще подобри небалансираните вкусови качества на питието. Това откри бившият главен технически мениджър на Microsoft - Нейтън Мирволд.

Той твърди, че само няколко кристалчета от солената подправка успяват да подобрят вкуса на напитката в една чаша. Мирволд за първи път изпробвал тази техника преди няколко години по време на вечерно парти. Тогава усетил как червеното вино, което пиел, станало по-вкусно и с не толкова натъртващ плодов привкус.

Превод и редакция: Зорница Йосифова