Шестото издание на Българския бифуркационен курс ще се проведе от 20-и до 22 януари 2017 г. в София под егидата на Българското дружество по интервенционална кардиология в "Аджибадем Сити клиник Болница Токуда", съобщиха организаторите. Програмата традиционно съчетава теоретична и практическа част - случаи на живо, в които специалисти от 11 европейски страни ще покажат умения съвместно с българските си колеги. Гостите са от Франция, Италия, Испания, Белгия, Полша, Германия, Гърция, Сърбия, Македония, Унгария и Румъния.

"За първи път ще има сесия за обучение на млади интервенционални кардиолози, които ще работят под ръководството на гост-лекторите от чужбина. Това е уникален шанс за тяхното професионално развитие, който получават у дома”, обясни доц. Добрин Василев, началник на Клиниката по кардиология в УМБАЛ “Александровска”, съдиректор на курса.

„Шестото издание на Българския бифуркационен курс ще разгледа актуалните теми на инвазивната кардиология с разширяване на темата към третирането на хроничните оклузии. Ще бъдат показани нови методи на диагностика с най-съвременни вътресъдови ултразвукови апарати, както и нови поколения стентове“, уточни д-р Валери Гелев, началник на Клиниката по кардиология в "Аджибадем Сити клиник Болница Токуда", съдиректор на курса.

Предвидени са и дебат-сесии, които целят да представят всички гледни точки по актуални теми в интервенционалното лечение. Сред топ темите е диабетът - едно от водещите социалнозначими заболявания в развитите страни.

Курсът ще представи и новите интервенционални проучвания с резултати от инвазивно и хирургично лечение, които са от особен интерес за младите лекари.

Пресконференция е предвидена на 20 януари 2017 от 13 ч в конферентната зала на 2-ия етаж в болница "Токуда", бул. "Никола Вапцаров" 51Б. Участие ще вземат съдиректорите на курса доц. Добрин Василев и д-р Валери Гелев, а от международните гости - д-р Джанлука Ригатели от многопрофилната болница "Ровиго", Италия.Cordelia
03/10/2017 03:24:15

Extemrely helpful article, please write more.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

*       
*