Никол Шерцингер, облечена в стилен провокативен черен гащеризон, който само подчертава перфектната ѝ фигура, отново попадна на страниците на най-големите чужди медии преди дни. Певицата впечатли всички с визията си на парти във Флоренция, за което тя бе избрала да се появи в дреха за 3713 паунда на американския стилист Майкъл Костело.

И с безупречния си външен вид, и с бурната си кариера, и с романтичните си връзки Никол се превърна в една от най-обсъжданите звезди последните години. А у нас интересът към нея нарасна веднага след като се разбра, че има връзка с най-добрия български тенисист Григор Димитров.

Никол и колежките й от групата The Pussycat Dolls позират с наградата си за клип от MTV през 2008 г.
Никол и колежките й от групата The Pussycat Dolls позират с наградата си за клип от MTV през 2008 г.

“Обичам мъже, които имат чувство за хумор, интелигентни са и имат хубава усмивка. Мъжът трябва да може да ме разсмее. Харесвам хора, които са много амбициозни, но и имат добро сърце и ме карат да се чувствам в безопасност.

Харесвам мъже, които са силни, независими и уверени

– това е много секси, като в същото време трябва да са мили и към другите хора”, казва в свое интервю Никол.

Макар че много хора свързват началото на кариерата ѝ с момичешката група The Pussycat Dolls, тя не се вмества в определението попзвезда. Никол е актриса, тв знаменитост, танцьорка, хореографка и певица, която се изявява доста успешно в различни стилове музика като джаз, опера, рок, суинг.

Още от съвсем малка тя знае на какво ще посвети живота си. Когато е едва на 6 г., получава два подаръка, които няма да забрави - малък лилав касетофон и дебютния албум на Уитни Хюстън. Никол често казва, че точно Уитни е най-голямото ѝ вдъхновение и ако може да избере от всички певци на света, би излязла само с нея, за да пее на голяма сцена.

“Родителите ми нямаха пари, но ми взеха този касетофон и албума на Уитни, в който беше и песента Greatest Love of All. Това беше! От този момент нататък аз исках да пея”, обяснява Никол.

Тя се ражда в Хонолулу, Хаваи, но родителите ѝ се развеждат още докато тя е бебе. Майка ѝ се омъжва повторно и Никол приема фамилията на втория си баща. Семейството ѝ се мести в Луисвил, Кентъки, където тя влиза в местното училище по изкуства. Още тогава се отличава от останалите – дават ѝ почти всички главни роли в представленията, които изнасят. Тя се дипломира със специалността музикален театър, като учи и и танци в държавния университет във Фейрборн, Охайо.

21-годишната Никол става беквокал на групата Days of the New през 1999 г., но две години по-късно си тръгва от нея, за да гради солова кариера. Тя се явява на прослушване в тв шоуто “Поп Старс”, с което печели място в женската група Eden's Crush. Заради участието си в нея Никол пропуска златна възможност –

да стане вокал на групата Black Eyed Peas

Вместо нея мястото заема Фърги. През 2002 г. компанията, която продуцира Eden's Crush – London-Sire Records, фалира и групата се разпада.

Но Никол не остава дълго без ангажименти. Няколко месеца след това тя се явява на прослушване за основна певица в групата, с която печели най-голяма слава - The Pussycat Dolls. Макар отдавна да мечтае да развива соловата си кариера, вижда в бандата основа, на която здраво да стъпи. Когато я чуват как пее, всички са единодушни – тя трябва да е част от момичешката група. През 2003 г. кабаретната трупа, създадена от Робин Антин, решава да премине в стил арендби, а 2 г. по-късно вече е готова с дебютния си албум PCD.

Никол с Луис Хамилтън на 67-ия фестивал в Кан през 2014 г.  СНИМКИ: РОЙТЕРС И АРХИВ
Никол с Луис Хамилтън на 67-ия фестивал в Кан през 2014 г. СНИМКИ: РОЙТЕРС И АРХИВ

Момичетата изнасят концерти, песните им се превръщат в хитове и оглавяват класации. Но славата носи и своите последици – по това време Никол се бори с булимията. Битката продължава 8 г. “Бях започнала да губя гласа си, не можех да пея на концертите. Спомням си, че се е случвало

мениджърът ми да ме намери припаднала на пода

в Малта или в Южна Франция. Мислех си: Ще загубя всичко, което обичам, ако не обичам себе си. Но когато усетиш, че си на ръба, трябва да си кажеш: повече няма да правя така. Тъжно е, като се замисля как съм пропилявала живота си. Изглеждаше, че имам страхотен живот – групата ми беше на върха, а аз бях на дъното в душата си”, разказа за проблемите си Никол през 2014-а - години след като се е справила с тях.

Тя обявява напускането на The Pussycat Dolls през 2010 г. и малко след това започва да се появява в различни тв предавания, докато критиците преоткриват таланта ѝ. Никол участва в рокмюзикъла “Наемът” и всички са очаровани от гласа ѝ. Дебютният ѝ солов албум Killer Love се появява на бял свят през март 2011 г., а песните от него малко по малко изкачват класациите.

Никол става ководеща на първия сезон на американския “Х Фактор”, играе в третата част на “Мъже в черно”, записва арията Io Ti Penso Amore с прочутия цигулар Дейвид Гарет за филма “Цигулар на дявола”. Шерцингер става съдия в деветия сезон на британския “Х Фактор”. Говори се, че за ангажимента си в шоуто

тя получава 1,17 млн. долара

През октомври 2014 г. пуска втория си албум Big Fat Lie, а малко преди това подписва договор със звукозаписния гигант “Сони” за 4,5 млн. долара.

Никол участва за един сезон в спектакъла “Котките”, като е част от актьорската трупа в британския театър “Уест Енд”. Междувременно прави дуети с различни колеги - с Енрике Иглесиас записва Heartbeat, а с Ерос Рамацоти - Fino all'estasi.

Не само с музикалните си успехи Никол попада в ценъра на медийното внимание. Тя и шампионът от Формула 1 Люис Хамилтън са една от най-коментираните светски двойки. Двамата са заедно от 2007 г., но от 2011 г. ту се разделят, ту пак се събират.

Никол и Луис получават благословията на папа Франциск

на аудиенция при него. Това не помага много за връзката им и те окончателно приключват с нея през февруари 2015 г.

През юни папараци я хващат да се целува с шведския футболист Пайтим Касами по време на партито, което тя направи за 37-ия си рожден ден, а в края на годината британският таблоид The Sun обяви, че новият ѝ любим е българският тенисист Григор Димитров. Макар в началото те да се криеха все по-често двамата се появяват заедно на светски събития.