Ако и вие сте от новите привърженици на този тип физическо натоварване, ето какво не трябва да забравяте да вземете с вас във фитнеса, пише Business Insider:

Плеър за музика

Плеърът за музика много често е неразделна част от нашата тренировка. Той е много по-лек и удобен в сравнение с телефона, а и ако стои винаги в спортната раница, има много по-малка вероятност да го забравим.

Дезодорант

Ако имаме уговорка за по-късно, задължително трябва да си послужим с дезодоранта преди да напуснем фитнеса. Достатъчно е да държим един малък флакон постоянно в чантата, за да може да ни е винаги под ръка.

Фитнес гривна

Какво по-хубаво от това да можем да проследим физическата работа, която сме упражнили в залата, чрез данните на фитнес гривната. Не е особено обемна, а в много от случаите може да послужи и като аксесоар.

Измиващ гел

Няма нищо по-полезно от това след натоварване да измием старателно лицето си. За целта можем да използваме измиващ гел, който ще допринесе за премахването на потта и мъртвата кожа, които са главните причинители на акне.

Допълнителен чифт чорапи

Нормално е след физическо натоварване да се изпотим, но не е нужно да останем с мокрите чорапи на краката си. Освен че е доста неприятно като усещане, е и изключително нехигиенично.

Допълнителна тениска

Без значение дали ще минаваме през душа след тренировка или не, наличието на втора тениска в чантата ни е задължително. Сухата фланелка ще ни предостави доста по-голям комфорт и ще ни предпази от настинка.

Анорак

Връхната дреха при някои е по-скоро модно допълнение към спортния тоалет, но всъщност е полезна и за здравето ни. Излизайки сгряти от залата няма да усетим точно колко е студено навън и рискуваме да се разболеем.

Банан или протеинов бар

Няма нищо по-добро от това да приемем някакъв вид храна, който бързо ще презареди организма ни. Чудесен вариант са бананите и протеиновите вафли.

Вода

Важно е да хидратираме тялото си, след и по време на тренировката. Ето защо винаги трябва да имаме на разположение шише с вода в нашата раница.

Безжични слушалки

Доста неприятно е постоянно да се трeвожим за кабелите около нас, докато се движим във фитнеса. Решението на проблема е в закупуването на чифт безжични слушалки, които винаги да стоят в спортния ни сак.

Катинарче за раница

Когато няма свободно шкафче за дрехите ни или просто в залата няма такива, е добре да сме снабдени с катинарче за раницата ни. След като заключим вещите ни в сака, ще тренираме доста по-спокойни.

Сак

И накрая, но не и на последно място, идва и самата раница. Добре е тя да разполага с достатъчно джобчета за всичките ни вещи и да е удобна за носене. Не е важно да е особено стилна, а по-скоро практична.

Превод и редакция: Зорница Йосифова

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти


Некой си
01/12/2017 10:05:28

Откровени глyпocти! Безжични слушалки, гривни и темподобни носят само женчовците и плажните културисти. Добре е авторът на статията да посети една фитнес зала и от близо да се запознае с проблематиката.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

*       
* (Няма да бъде показвана)
* *