След празниците много от нас имат нужда бързо да възвърнат добрата си физическа форма. Можем да опростим тази задача чрез сдобиването със следните фитнес уреди и допълнения към тях в дома ни, пише Business Insider.

Бягаща пътека

Тичането винаги помага. С бягаща пътека вкъщи ние можем да поддържаме формата си много по-лесно, без значение от метеорологичните условия навън.

Боксова круша

Боксовата круша е изключително добър вариант за натоварване на цялото тяло, стига да имаме правилна техника и да знаем колко време е добре да й отделим. Освен това, когато целим да се поизпотим повече, е добре да удряме нещо и то силно. Боксовата тренировка е доста добър начин и за да избягаме от стреса в натовареното ни ежедневие.

Гребен тренажор

Този уред може да окаже положителен ефект върху нашето фитнес състояние по много различни начини. Работата с гребния тренажор спомага изграждането на мускули, укрепване на сърдечно-съдовата система и подобряването на нашата издръжливост. Гребането е перфектен начин за изгаряне на калории и в случай, че нашата цел е да свалим тегло, можем да включим този тип натоварване в ежедневните ни тренировки.

Велоергометър

Всеки може да кара колело в парка, но стационарният велосипед се задвижва изцяло от нас. Много по-трудно е самото натискане на педала и изисква повече усилия, които от своя страна ще ни изгорят и повече калории. Друг плюс е и това, че няма преминаващи покрай нас, с които трябва да съобразяваме скоростта си и така можем да се фокусираме върху интензивни тренировки.

Кростренажор

Докато някои мислят, че бягащата пътека е най-добрият уред в кардио сектора, то в съчетание с кростренажор могат да се постигнат завидни резултати. Плъзгащите движения позволяват на хора с болки в гърба да останат изправени през цялото време, без да изпитват физическа болка, докато се опитват да изгорят излишните мазнини.

Регулируеми дъмбели

Дъмбелите са едно от най-многостранните оборудвания на фитнес центровете. Този вид регулируеми тежести допринасят още повече за тяхната многофункционалност. Така едновременно разполагаме с дъмбели от 2 до 20 кг. Изключително подходящи са и за хора, които за първи път се захващат с фитнес, тъй като с времето просто могат да добавят килограми към тях, вместо постоянно да купуват нови с различна тежест.

Пейка за вдигане на тежести

Ако искаме да изпълним тренировъчната си програмата по възможно най-добрия начин, е добре да разполагаме с пейка за вдигане на тежести. Тя позволява да се сменят позите, в които да се натоварват конкретни зони.

Тренировъчна постелка

За всеки практикуващ йога е важно да има удобна тренировъчна постелка. Това допълнение към домашния ни фитнес би могло да бъде много полезно и при лицеви опори, предварителната загрявка и стречинг. Тази придобивка ще ни спести много ожулвания и некомфортни усещания от твърдия под.

Медицинска топка

За любителите на упражнения, които не включват употреба на фитнес машини, медицинската топка е изключително подходяща. С нея можем да правим клекове, напади, както и коремни преси, без да има нужда да сменяме няколко уреда за целта.

Фоумролер

Фоумролерът се използва за масаж и отпускане на цялото тяло. Подходящ е за хора с проблеми в кръста или гърба, както и след натоварване като цяло.

Въже за скачане

Много вероятно е да не сме скачали на въже от основното училище, но е доста евтин и лесен начин да влезем във форма. Продължителност от 10 минути подскоци се равнява на 30 минути тичане, така че ако не успяваме да отделим толкова много време за кардио тренировки, това може да е решението.

Ролер колело за коремни преси

Такъв тип ролер е доста подходящ уред за натоварване на почти всички коремни мускули. Не трябва обаче от самото начало да се впускаме в прекалено тежки упражнения с него, защото рискуваме да се претоварим и да не можем да помръднем на следващия ден.

Лост за набиране

Набиранките са трудни за изпълнение и затова някои от нас не могат да направят дори и две последователни. Ето защо, ако поставим такъв лост за набиране у дома, ще успеем да подобрим постиженията си доста бързо.

Превод и редакция: Зорница ЙосифоваОСТАВИ КОМЕНТАР

*       
*