Изпитвате ли схващане и болки в областта на гърба или врата след дълго седене? Усещате ли изтръпване в областта на крайниците? Ако отговорите с „да“ на някой от тези въпроси, може би изпитвате първи признаци на дискова херния. Това заболяване е разпространено както сред млади, така и сред възрастни хора. Рисковите фактори за поява на дискова херния са много. Страдат както хора със заседнал начин на живот, така и активно спортуващи.

Дископатията е най-разпространеното заболяване на нервната система и се нарежда на второ място след настинката като причина за временна неработоспособност. Симптомите на дисковата херния варират в зависимост от фазата на развитие на заболяването. В повечето случаи пациентите изпитват:

- Хронична болка в долната част на гърба, която се разпростира към бедрата

- Болка в областта на задните части и бедрата след продължително ходене

- Изтръпване и слабост в коленете, ръцете и пръстите

- Хронична болка във врата и главата, раменете и ръцете

При появата на някои от тези симптоми е препоръчително да се направи консултация със специалист.

За щастие, съвременната медицина бележи огромен напредък в успешното облекчаване на болките и третирането на пациенти както за превенция на заболяването, така и за лечение на пациенти в напреднала фаза на дископатия със силни хронични болки. Сред най-ефективните решения за лечения са иновативните апарати за магнитна терапия, лазерна, тракционна, топлотерапия, ултразвукова и други. С успех се прилага хидротерапия и лечебна физиотерапия с продължителен ефект за намаляване на болките, подобряване на еластичността на ставите и засилване на мускулатурата.

В края на тази година беше представен изключително обещаващ уред за незабавно облекчаване на болки, работещ с таргетирана радиочестотна терапия. Революционният уред с успех се използва върху различни части на тялото. Облекчаването на болката се усеща още по време на първата сесия от лечението. Пациентите се наслаждават на приятна топлина и отпускане на схващанията и спазмите в мускулите. Благодарение на ню ейдж технологията Super Inductive System (SIS) се извършва насочено загряване само на проблемните тъкани. Кръвообращението в увредените тъкани се засилва и се стимулира естествено заздравяване на мускули, стави и т.н.

Иновативните терапии са неинвазивни и спомагат за дълготрайни резултати при пациенти с дископатия от всички възрасти. Съвременните медицински апарати с високи технологии се превръщат в предпочитаното средство за лечение от физиотерапевти, ортопеди и невролози по цял свят.