Ясен е бебе номер 1000 за тази година, което се роди в отделението по акушерство и гинекология на МОБАЛ"Д-р Стефан Черкезов" във Велико Търново, съобщиха от здравното заведение. С тегло от 3850 гр и височина 50 см, той е проплакал в 9.55 ч. на 6 декември. Раждането му е чрез цезарово сечение, водено от доц. д-р Светлозар Стойков, д.м. и екип д-р Василена Топузанска и д-р Иделина Христова, анестезиологът д-р Йорданка Трифонова, анестезиологична м.с. Красимира Трифонова и операционна м.с. Вера Айдарова. За бебе номер 1000 първи се погрижи екипът от Отделението по неонатология – д-р Татяна Пущиева и акушерка Светлина Цачева.

Бебе номер 1000 е първа рожба за 29-годишната великотърновка Йорданка Цуцуманова и носи името на бащата – Ясен Цуцуманов. Младото семейство развива собствен бизнес в областта на търговията.

Появата на бебе номер 1000 е събитие, каквото четвърт век не е имало в Търновската болница. Броени дни, а вероятно дори часове, остават и до раждане номер 1000 в стационара. Разминаването между бебета и раждания е от няколкото двойки близнаци, проплакали т.г., обясняват от екипа на родилно.

Причина за бейби бума е цялостното обновяване на Отделението по акушерство и гинекология с ремонт за 500 000 лв. и всички промени, които въведе началникът му доц. д-р Светлозар Стойков, д.м. Специалистът - великотърновец, дойде от университетската болница в Плевен и пое търновското отделение през октомври 2015 г.