Преяждането по никакъв начин не вреди на хората. Има правилно и неправилно преяждане, обяви за „Фокус” диетологът д-р Огнян Симеонов за правилното хранене през зимния сезон.

„Правилното хранене може да достигне до 1,5 кг на едно хранене. Ако имаме по три основни хранения по 1,5 кг с преяждане, ние никога няма да качим килограми, но ако го правим правилно. Съчетанието на протеини, въглехидрати и мазнини в баланс е точната формула за здраве в нашия живот”, обясни д-р Симеонов.

Д-р Симеонов допълни, че коледните пости се отразяват много добре на организма. „Това е един от многото хубави и разтоварващи месеци от годината на организма. Аз съм винаги „за” постенето и никога не съм „за” гладуването с цел отслабване. Привърженик съм на някои формули на гладуване, но които се правят за здравето на човека. Може да се отървем от доста заболявания само чрез сухо и мокро гладуване – тук говорим само за чист сух глад, без дори и вода да включваме в деня. Противник съм на гладуване с цел отслабване. Хората да не го правят това нещо”, призова диетологът.Глория
05/06/2017 15:57:28

Д-р Симеонов,вие пишете така както ви диктува настроението.Даже да приемем,че правилно сме балансирали мазнини,въглехидрати и белтъчини как ще поберем такова голямо количество храна на всеки прием по 1,5 кг и няма да пълнеем.Това твърдение е смехотворно.Не само ще пълнеем,но след всеки прием ще повръщаме.То само по литературни медицински данни стомахът на голям човек има вместимост до 1кг храна,а на новородено 100 грама.Затова последните повръщат когато са прехранени изкуствено.И къде ще се дянат получените калории по вашия метод? Ще отидат на склад,разбира се.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

*       
*