Сао Палмето, американската палма джудже, е дар от природата за всички мъже в зряла възраст, които са предразположени към нарастване размера на простатата. „Белите“ хора я използват едва от 19 век при проблеми с пикочните пътища и за намаляване разширяването на простатата. Опознали свойствата й благодарение на знанията, които колонизаторите на Америка придобили от опита на индианците. Племето Семиноли разчитало на нея не само при заболявания на пикочните пътища, но и при рак на простатата, ползвало я и като диуретик. Днес вече е научно доказано, че плодовете на Сао Палмето съдържат много голямо количество витамини, минерали, главно цинк, често използван за лечение на проблеми с простатата. Екстрактът от тях работи по-бързо от лекарствата, предписвани при уголемена простата. Последните изследвания сочат, че той може да потисне действието на един важен хормонорегулиращ ензим, допринасящ за развитието на уголемяването на простатата и за рака на простатата. Доказано е, че плодовете на палмата съдържат около 1.5% мастни киселини, което спомага за създаването на липостеролни екстракти, широко използвани за лечение на простатни заболявания.

Простабор Форте е най-често използвания природен продукт, чиято активна съставка е висококачествен стандартизиран екстракт от плодовете на Сао Палмето (Сереноа репенс) - 320 mg. Той се различава от другите продукти по качеството и количеството на съставката, фармацевтичната форма и технологията на производство. Активната съставка се намира в по-ефективна мастноразтворима форма - Solucaps (течни капсули), която осигурява по-бързо и цялостно усвояване. Процесът на стандартизация гарантира чистотата и ефективността на всяка капсула.
Благодарение на това Простабор Форте потиска ензимните системи, които нарушават баланса на половите хормони и довеждат до увеличаване на простатата, предотвратява разрастването на простатната тъкан, като редуцира нейното възпаление и оток, помага за подобряване на уринирането, елиминира иритативни симптоми от страна на пикочния мехур /дразненето/.

Простабор Форте е практически безвреден, за разлика от синтетичните лекарства, които често водят до нежелани реакции и повлияват качеството на сексуалния живот. Няма противопоказания. Може да се употребява продължително време, тъй като има много добра поносимост.

Простабор Форте е една разумна алтернатива при доброкачествено увеличение на простатата. При затруднено уриниране, поради мощния му ефект, го наричат природен катетър.

Prostabor® е търговска марка на фирма БОРОЛА. За консултация с лекар специалист можете да се обърнете към клиника „Борола”, София 1202, ул. „Цар Симеон” №52, тел.: 02/ 983 62 03, E-mail: [email protected]. За повече информация посетете www.prostabor.com. Можете да поръчате онлайн на www.momo.bg